wadwijs
dat je er bent!
 

Hieronder vind je praktische informatie

Wie zijn wij?

Wadwijs is een learning community, een leergemeenschap, voor kinderen tussen 4 en 21 jaar oud.


Waar is de school gevestigd?

Onze locatie is momenteel Roodeschool. Bij contact vind je hierover meer.

Daarnaast zijn wij nog op zoek naar een externe locatie waar wij het geheel kunnen vormgeven. Hierover kun je meer lezen op onze sociale media kanalen.


Onze visie

Samen lerend leven om de ware aard van je natuur te zijn.

Het individu staat bij ons centraal. Kinderen zijn van nature leergierig en nieuwsgierig. Daarom mogen ze bij ons in alle vrijheid ontdekken wat hun drijft. Intuïtie en intrinsieke motivatie brengt hun telkens weer op het pad wat zij willen volgen. Wij begeleiden de kinderen op hun eigen pad.
Dit natuurlijk leervermogen prikkelen wij door een inspirerende leeromgeving aan te bieden. Daardoor leren de kinderen niet alleen taal en rekenen uit een boekje maar brengen we vooral ook veel tijd door in de natuur. We leren van projecten, door te leven en te doen.
Wij geloven in een holistisch wereldbeeld. Alles en iedereen is met elkaar verbonden. Wij leven en bewegen ritmisch met de kinderen mee. Ons grote voorbeeld hierbij zijn de seizoenen, kijk maar eens hoe mooi deze elkaar afwisselen en welke schatten de natuur ons brengt.
Niemand kan voor of achterlopen op zijn/haar eigen ontwikkeling. Dat is onze maatstaaf: ieder kind heeft zijn/haar eigen leerlijn. Deze volgen wij met alle liefde door samen met de kinderen een portfolio bij te houden waarin we kunnen presenteren wat voor mooie schatten zij hebben ontdekt.
Onze groep bestaat momenteel uit maximaal twintig kinderen van verschillende basisschoolleeftijden. Doordat de kinderen van verschillende leeftijden door elkaar zitten, kunnen zij met en van elkaar leren.
Samen Zijn. De vraag is dan ook niet ‘’wat wil je later worden?’’ maar ‘’wie ben jij?’’.
Samen met de kinderen en ouders vormen wij een learning community. Je hoort er bij en jouw stem telt! 

Ubuntu: ik ben omdat wij zijn.

Samen (be)leven wij het onderwijs! 


Ouderparticipatie

Ouders kennen hun kind het beste. Daarom vinden wij het heel belangrijk dat ouders nauw betrokken zijn bij Wadwijs. Je mag als ouder(s) gerust een dagje meelopen: graag zelfs! Leer ons en de school kennen. Misschien heb je een interessante hobby of beroep. We vinden het hartstikke leuk als je dingen in wilt brengen wat de kinderen inspireert!


Schoolvakanties en feestdagen

Wij houden ons aan de reguliere schoolvakanties en feestdagen van Noord-Nederland.
Meer informatie is te vinden in de schoolgids.


Schooltijden

Hierover later meer!
Dit vind je mede terug in de schoolgids.


Schoolgids

Volgt z.s.m.


 
 
Instagram